ΙΣΤΟΡΙΑ

Μία έκθεση με αποκλειστικές αντίκες στην καρδιά της Αθήνας. Η αντικερί  ΡΟΔΙΟΣ είναι μία οικογενειακή επιχείρηση που ιδρύθηκε το 1922 και εμπορεύεται μοναδικά κομμάτια παγκόσμιας προέλευσης. Ο ιδιοκτήτης  Κωνσταντίνος Ρόδιος είναι η τρίτη γενιά της οικογένειας που ασχολείται με την επιχείρηση, ο οποίος,  όχι μόνο κληρονόμησε την κουλτούρα και το “know  how” από τον πατέρα του αλλά και ένα ευρύ πελατολόγιο που αποτελείται από σημαντικές οικογένειες συλλεκτών. Αρκετά κομμάτια από την συλλογή προέρχονται από  οικογενειακά κειμήλια και άλλα προέρχονται από ταξίδια στο Παρίσι, την Ιταλία, το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη. Είναι αντικείμενα διαλεγμένα δια χειρός Κωνσταντίνου, ειδικευμένου σε πολυέλαιους, καθρέπτες και έπιπλα του 18ου  αιώνα,  με την 40ετή πείρα του. Ο μαγικός κόσμος του συλλέκτη… Η συλλογή επίσης αποτελείται από διακοσμητικά και μοναδικά αντικείμενα από κατασκευαστές όπως Fabergé, Gallé, Sévre, Christofle, Sheffield και Baccarat. Ο συλλέκτης θα εντυπωσιαστεί και ο απλός επισκέπτης που δεν έχει εξειδικευμένες γνώσεις, σίγουρα θα βρει κάτι ενδιαφέρον. Μια ευρεία γκάμα από αντικείμενα που θα σας ταξιδέψουν στο παρελθόν,  σε παλιές εποχές, θα συγκινήσει μέχρι και αυτόν που δεν θα το πίστευε ότι θα μπορούσε να συγκινηθεί από κάτι παλιό και μεταχειρισμένο. Αντικείμενα που μπορούν να διακοσμήσουν από παλάτι μέχρι κι ένα μοντέρνο χώρο. Μπορείτε επίσης να απευθυνθείτε στον κ. Ρόδιο για να βρείτε συγκεκριμένα αντικείμενα για συλλέκτες και επίσης να αγοράσετε αντικείμενα, από προσωπικές του συλλογές.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΝΤΙΚΩΝ

Η συλλογή στο κατάστημα είναι διαλεγμένη, ένα προς ένα κομμάτι, από την οικογένεια Ρόδιου. Πριν οποιοδήποτε αντικείμενο τοποθετηθεί στην συλλογή, περνά από σχολαστικό έλεγχο, ώστε να πιστοποιηθεί η αυθεντικότητα και η ποιότητά του. Εμπορευόμαστε ΜΟΝΟ αυθεντικές αντίκες και ΟΧΙ ΡΕΠΛΙΚΕΣ.

Η συλλογή περιέχει μεγάλη ποικιλία από αντίκες- θησαυρούς. Έπιπλα από τον 18ο και 19ο αιώνα (και παλιότερα), πίνακες από σημαντικούς Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, βάζα Satsuma, Γαλλική πορσελάνη και επίσης αγγεία και πορσελάνη προερχόμενα από την Τουρκία. Γαλλικά ψευδόχρυσα μπρούντζινα, τεφροδόχοι, αγάλματα κλπ. Μικρά συλλεκτικά αντικείμενα όπως ταμπακιέρες, φιάλες κλπ. Έχει επίσης  μαρμάρινα και μπρούντζινα αγάλματα με υπογραφή Chiparous or Βarbeddiene. Μπορείτε επίσης να βρείτε τραπέζια, κρυστάλλινα αντικείμενα, καθρέπτες, Βενετικούς καθρέπτες, παλιά χρηματοκιβώτια, και προπάντων  μία τεράστια συλλογή από πολυέλαιους που ποικίλουν σε χρώμα, μέγεθος και κρύσταλλα.

Επίσης εντός του καταστήματος υπάρχει ποικιλία αντικειμένων όπως, παλιά μπαούλα Louis Vuitton μέχρι και ασημικά Fabergé. Η συλλογή έχει ποιοτικές αντίκες που μπορούν να ευχαριστήσουν και τον πιο απαιτητικό συλλέκτη.

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΑΝΤΙΚΕΣ

Με την αγάπη για την επιχείρηση του πατέρα της, σε συνδυασμό με της σπουδές Τέχνης στο “Christies Education exclusive program”,  η τέταρτη γενιά της οικογένειας, η κόρη του Κωνσταντίνου  Ρόδιου, η Φιόνα, αποφάσισε να διευρύνει την επιχείρηση ασχολούμενη με τις Βιομηχανικές Αντίκες. Η Φιόνα άνοιξε ένα ιδιαίτερο κατάστημα στο Κολωνάκι που έχει διαφορετικούς  τύπους αντίκας.  Αντίκες που πρόσφατα πήραν την ονομασία «Αντίκα». Αντικείμενα που μπορούν να βρούν θέση σε μίνιμαλ αλλά και πιο σύγχρονους χώρους.

Με έμφαση και αγάπη προς τον μίνιμαλ σχεδιασμό  και το μέταλλο, η Φιόνα στα ταξίδια της έφερε πίσω μία συλλογή που συμπεριλαμβάνει μοντέρνα αντικείμενα και αντίκες curiosity που χρονολογούνται από την δεκαετία του 60’ ως 90’. Μοναδικά μεταλλικά αντικείμενα που προέρχονται από την Βιομηχανική Εποχή. Ανάμεσα σε Old Gildé Lamps and Tolix Chairs, υπάρχει και μία ευρεία γκάμα από άλλα bric-a-brac που θα προσέλκυε και θα κατέπληττε τον πιο απαιτητικό πελάτη.

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ – ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΗ – ΕΠΙΣΚΕΥΗ

Προσφέρουμε μία μοναδική υπηρεσία αποκατάστασης σε πορσελάνινα, γυάλινα και πήλινα αντικείμενα. Με πολυετή πείρα στο εμπόριο και την διαχείρηση, η Paula (Πάολα) Ρόδιου, σύζυγος του Κωνσταντίνου,  είναι επικεφαλής των αποκαταστάσεων. Η Πάολα εξασκεί την τέχνη της επισκευής και αποκατάστασης πορσελάνινων αντικειμένων εδώ και 30 χρόνια. Έχει την ικανότητα και τη δεξιοτεχνία να μετατρέψει κατεστραμμένα, χωρίς αξία αντικείμενα σε πολύτιμα και  έτοιμα για χρήση. Π.χ. ένα σπασμένο βάζο που μπορεί να έχει μεγάλη συναισθηματική ή χρηματική αξία, μπορεί να αποκατασταθεί στην αρχική του μορφή. Η δεξιοτεχνία της στην αποκατάσταση αντικειμένων έχει αφήσει, στο πέρασμα του χρόνου, πολλούς ευχαριστημένους πελάτες, πράγμα που αποτελεί προτεραιότητα και σκοπό της εταιρίας. Η ικανοποίηση του πελάτη είναι η ανταμοιβή της Πάολα για την εξάσκηση αυτής της τέχνης.

contact

Rodios Antiques

Phone 21 0361 6046
Pindarou 12 , Kolonaki Athens Greece
10671 Athens, Greece

Mon: 10:00 am – 3:30 pm
Tue: 10:00 am – 3:30 pm, 5:30 pm – 8:30 pm
Wed: 10:00 am – 3:30 pm
Thu – Fri: 10:00 am – 3:00 pm, 5:30 pm – 8:30 pm
Sat: 10:00 am – 3:00 pm

Rodios Industrial Design

Pindarou 7, Kolonaki Athens Greece
21 0361 1239
10671 Athens, Greece

Mon: 10:00 am – 3:30 pm
Tue: 10:00 am – 3:30 pm, 5:30 pm – 8:30 pm
Wed: 10:00 am – 3:30 pm
Thu – Fri: 10:00 am – 3:00 pm, 5:30 pm – 8:30 pm
Sat: 10:00 am – 3:00 pm

 
 

Get directionsKML-LogoFullscreen-LogoQR-code-logoGeoJSON-LogoGeoRSS-LogoWikitude-Logo
RODIOS ANTIQUES

loading map - please wait...

RODIOS ANTIQUES
37.977904, 23.738471
RODIOS ANTIQUES